D. 13. August er international dag for venstrehåndede

International Venstrehåndsdag er en årlig begivenhed. Den afholdes den 13. august. Dagen fejrer venstrehåndethed og hjælper med at sprede bevidsthed om de udfordringer, som venstrehåndede ofte står over for i en højrehåndet verden.

Dagen blev oprindeligt oprettet af den amerikanske organisation Left-Handers International i 1992. Formålet var at give venstrehåndede en chance for at fejre deres forskellighed. Siden da er det blevet en global begivenhed, der fejres i mange lande over hele verden.

Bevidsthed for højrehåndede

International Venstrehåndsdag er en mulighed for venstrehåndede at dele deres oplevelser og udfordringer med andre. For højrehåndede er det en god anledning til at lære mere om venstrehåndethed og støtte venstrehåndede i deres daglige liv.

Forældre, lærere, arbejdsgivere og andre kan være en god støtte i en venstrehåndets liv. Ved at være bevidst om udfordringerne, kan man hjælpe med f.eks. at købe passende redskaber eller tilpasse arbejdsgange.

Nogle virksomheder og organisationer markerer også dagen ved at tilbyde særlige rabatter. Andre ved at donere en del af deres overskud til velgørende formål, der støtter venstrehåndede.

Støtte og redskaber der gør livet lettere

International Venstrehåndsdag har været med til at øge bevidstheden om de mange forskellige produkter og redskaber, der er designet specielt til venstrehåndede. Det er f.eks. sakse, køkkenredskaber, computer- og mus-tastaturer og meget mere.

På denne dag opfordres venstrehåndede og deres støttere også til at dele historier og billeder på sociale medier med hashtagget #LeftHandersDay for at sprede bevidsthed om venstrehåndethed og skabe et fællesskab for alle, der føler sig anderledes på grund af deres håndethed.

International Venstrehåndsdag er en fantastisk måde at fejre venstrehåndethed på og sprede bevidsthed om udfordringerne ved at være venstrehåndet i en højrehåndet verden. Det er også en mulighed for at lære mere om de unikke fordele og evner, som venstrehåndede besidder, og hvordan de kan udnytte dem til at skabe succes i deres liv.

Se også Hvad betyder det at være ligehåndet?

Dette websted bruger cookies til at tilbyde dig en bedre browseroplevelse. Ved at fortsætte på denne hjemmeside accepterer du vores brug af cookies.